У ЦНАПах Кам’янського запустили нові послуги для переселенців

Тепер у ЦНАПах Кам’янського та його філіях у Південному та Дніпровському районах можна подати заяву про пошкоджене майно внаслідок військових дій. Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов.

Власники житлових будинків, квартир та інших житлових приміщень можуть подати заяву про знищення або пошкодження будинку внаслідок воєнних дій:

  • через додаток «Дія»;
  • на порталі «Дія»;
  • у ЦНАП.

Якщо інформація про об’єкт є у Державному реєстрі речових прав (ДРРП), під час подання заяви через «Дію», вона додасться автоматично. У разі відсутності інформації про об’єкт у ДРРП, можна внести її в ручному режимі.

Для подання заяви через ЦНАП знадобиться лише паспорт та ІПН.

Після реєстрації повідомлення, очікуйте інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, які буде визначено Урядом найближчим часом.

Крім того, ЦПАУ м. Каменського розпочав співпрацю з проектом міжнародної технічної допомоги PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» та приєднався до програми тимчасової релокації адміністраторів ЦПАУ органів місцевого самоврядування, на території яких відбуваються активні бойові дії.

Детальніше за цим посиланням.

Це допоможе:

  1. Зберегти кадровий потенціал органів місцевого самоврядування
  2. покращити навички переміщених адміністраторів
  3. залучити до Кам’янської ЦПАУ додатковий людський ресурс, що є вкрай актуальним, враховуючи роботу Центру турботи на базі ЦПАУ.

Проект PROSTO готовий підтримувати таких працівників до 2-х місяців і бере на себе всі витрати на відрядження для стажування.

Наразі вже організовано проходження стажування із залученням до роботи в ЦПАУ м. Каменського двох працівників з інших громад: адміністраторів ЦПАУ Мар’їнської міської ВДА Донецької області та Кремінської міської ВДА Луганської області. У Кам’янському ЦПАУ готові надати притулок та іншим колегам.

Нагадаємо, що на базі ЦПАУ функціонує Центр турботи для переміщених та постраждалих осіб, в якому можна комплексно вирішити нагальні питання та отримати послуги соцзахисту, гуманітарних служб, податкового, центру зайнятості, Пенсійного фонду, центру вторинної правової допомоги, військкомату, психолога, медичної служби, ПриватБанку та вирішити першочергові питання щодо тимчасового розміщення та відновлення втрачених/пошкоджених документів.

Центр турботи працює 7 днів на тиждень з 8:00 до 17:00 без перерв,

за адресою: пр. В. Стуса, 10/12.

Крім того, для реєстрації та отримання виплат переселенці можуть звертатися до філій Центру турботи:

  • пр. Свободи, 2/1 (колишня Заводська адміністрація);
  • пр. Перемоги, 63 (Центр надання адміністративних послуг Дніпровського району).

При департаменті соціальної політики Кам’янської міської ради працює цілодобовий контактний центр, звернутися до якого можна за номерами:

097-519-45-71,

067-732-82-26,

096-825-84-05,

067-286-58-50,

067-664-60-51.

Ще новини

Leave a Comment